Volvo V40: Wasstraat - Onderhoud en service - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Wasstraat

Was de auto zodra deze vuil geworden is. Zorg dat de auto op een spoelvloer met olieafscheider staat. Gebruik autoshampoo.

Met de hand wassen

WAARSCHUWING Laat de motorreiniging altijd uitvoeren door een werkplaats. Als de motor warm is, bestaat er brandgevaar

 

BELANGRIJK Vuile koplampen werken slechter. Maak ze regelmatig schoon, bijvoorbeeld als u tankt.

Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of reinigingsmiddelen met een lager dan 3,5 of hoger dan 11,5. Gebruik water en een niet schurende spons.

 

N.B. Bij de externe verlichting zoals de koplampen en achterlichten kan tijdelijk condens optreden aan de binnenkant van het lampglas. Dit is een natuurlijk verschijnsel en alle externe verlichting is erop gebouwd om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Condens verdwijnt normaal uit het lamphuis, wanneer de lamp enige tijd brandt.

Automatische wasstraten

In een automatische wasstraat kunt u de auto weliswaar snel en eenvoudig schoonmaken, maar de borstels van de wasstraat kunnen niet overal even goed bij. Voor het beste resultaat wordt u geadviseerd de auto met de hand te wassen.

N.B. De eerste maanden mag de auto alleen met de hand worden gewassen. De reden hiervoor is dat de lak gevoeliger is als deze nieuw is

 

BELANGRIJK Gebruik voor een auto met een matte laklaag geen wasprogramma's die worden afgesloten met een warme wasbehandeling.

Hogedrukreinigers

Let er bij gebruik van een hogedrukreiniger op dat u cirkelende bewegingen maakt en de spuitkop op minstens 30 cm afstand van de auto houdt (geldt voor alle exterieuronderdelen). Spuit niet rechtstreeks in de richting van de sloten.

Remmen testen

WAARSCHUWING Test de rem na het wassen altijd, ook de parkeerrem, zodat vocht en corrosie de remvoering niet aantasten en de remmen verslechteren.

Trap zo nu en dan lichtjes op het rempedaal, als u lange afstanden in de regen of sneeuwmodder aflegt. Door de wrijving worden de remblokken warm, zodat het vocht verdampt. Doe hetzelfde bij zeer vochtig of koud weer.

Wisserbladen

Door teer-, stof- en zoutresten op de wisserbladen en insecten, ijs en dergelijke op de voorruit gaan wisserbladen minder lang mee.

Bij het reinigen:

N.B.

Reinig de wisserbladen en voorruit regelmatig met een lauw sopje of autoshampoo.

Gebruik geen sterke oplosmiddelen.

Kunststof en rubber sieronderdelen exterieur

Voor het schoonmaken en verzorgen van gekleurde kunststof onderdelen, rubber onderdelen en sieronderdelen zoals glimmende strips, wordt geadviseerd het speciale reinigingsmiddel te gebruiken dat bij de Volvo-werkplaats verkrijgbaar is. Volg bij gebruik van dit reinigingsmiddel de gebruiksvoorschriften nauwkeurig op.

De sierlijsten rond de portierruiten, de dakrails van de auto en de portierframes bij de ruiten zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium, wat betekent dat u de genoemde onderdelen alleen dient te wassen met een reinigingsmiddel met een tussen 3,5 en 11,5. Dit om verkleuring tegen te gaan.

Kunststof en rubber sieronderdelen exterieur
Onderdelen die moeten worden schoongemaakt met een reinigingsmiddel met een tussen 3,5 en 11,5.

BELANGRIJK Breng geen autowas aan op kunststof, rubberen of gelakte onderdelen in een matte of halfmatte afwerking en polijst dergelijke onderdelen evenmin.

Bij gebruik van ontvettingsmiddel op kunststof en rubber onderdelen mag u, als dat nodig is, alleen licht wrijven. Gebruik een zachte spons.

Bij het polijsten van glanzende strips kan de glanzende oppervlaktelaag wegslijten of beschadigd raken.

Gebruik geen poetsmiddelen met een schurende werking.

 

BELANGRIJK Was de auto bij voorkeur niet met reinigingsmiddelen met een lager dan 3,5 of hoger dan 11,5. Geanodiseerde onderdelen van aluminium zoals de dakrails en de sierlijsten rond de zijruiten kunnen anders verkleuren.

Gebruik nooit metaalpolijstpasta op onderdelen van geanodiseerd aluminium om verkleuring en schade aan de finish tegen te gaan.

Velgen

Gebruik alleen de velgreinigers die Volvo adviseert.

Na reiniging kan er verkleuring optreden aan de spaakvoet, doordat remstof zich kan vastbijten in de lak op de velgen. Vaak is het gebruik van een lakreiniger met een zeer fijne polish en een zachte doek voldoende.

Sterke velgreinigers kunnen het oppervlak beschadigen en vlekken veroorzaken op verchroomde lichtmetalen velgen.

Gerelateerde informatie

Zekeringen - onder rechter voorstoel

De zekeringen onder de rechter voorstoel beveiligen onder meer de infotainmentfuncties en de stoelverwarming.   Aan de binnenkant van het deksel naar relaisen zekeringhouder in de motor ...

Poetsen en in de was zetten

Poets de auto en zet deze in de was, wanneer de lak er dof uitziet of als u deze extra bescherming wilt bieden. U hoeft een nieuwe auto pas na een jaar te poetsen. In de was zetten kunt u eer ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Modemfunctie
- De mobiele telefoon met de module verbinden . of - De simkaart in de simkaartschacht van de module aanbrengen . ...

Renault Megane. Remvloeistofpeil
Remvloeistofpeil Controleer regelmatig het peil van de remvloeistof en zeker als u bij het remmen een verschil, hoe gering ook, opmerkt. Controle van het peil moet bij stilstaande motor en op ...

Modellen: